Fashion Fabrics

Modetyger

 

Historik

Handla på nätet

Bra länkar


Bomull och blandningar

Sammet

Siden

Spets och tyll

Ull


Band och dekorationer

 

 

 Hur jag började...

Fashion Fabrics startade den 1 juli 2006 efter att jag fått besked om att min dåvarande arbetsplats 
skulle flytta från Stockholm.

För mig var det ett lite chockartat men perfekt tillfälle att äntligen få hålla på med min dröm. Under alla år som jag ägnat åt min hobby att sy och brodera har jag upptäckt att fler och fler tygaffärer och handarbetsaffärer försvunnit. 
Det har gjort mig lite ledsen men å andra sidan är det förståeligt, då kläder från bland annat "tredje världen" bara blir billigare även om kvaliteten får stryka på foten...

Men jag tror ändå att många syr. Det lilla extra som förhöjer och den exakta passformen, för att inte tala om att vara ensam om sitt plagg och design. 

Naturligtvis är det idag lättare att hitta billiga tyger på internet, men det finns några stora problem med det. 

Du får ju inte känna på materialet! Visst, du kan skicka efter provbitar men ibland är det svårt att få leverantören att sända sådana och oftast mot en liten avgift (förståeligt, de måste ju täcka portokostnaden samt alla rullar med tygmetrar som går åt till provbitar), för att inte tala om väntan och ibland grusade förhoppningar om kvalitet och färg.  

Du vet ju inte heller om det är en seriös firma, förrän du handlat med dem och lämna ut kortnummer på nätet är väl inte det bästa man kan göra.

Men tillbaka till min start som "tyghandlerska". Det är mycket man skall tänka på, inte minst Skatteverket och Bolagsverket. 
Alla grossister och leverantörer med bra varor som jag vill ha i min butik. Banken som man vill ha en bra relation till. 
Och inte minst kunderna som jag vill att de skall hitta det de söker efter och vara nöjda.

Eftersom jag dessutom är en gammal it-nörd har inte letandet på internet varit ett problem. Därför har jag haft turen att hitta leverantörer från hela världen med det där lite extra, som inte finns i vanliga tygaffärer, åtminstone har inte jag hittat de tygaffärerna...

En mentor är bra att ha, själv hade jag den stora turen att i min närmsta vänkrets ha en person som kunde ge mig råd och tips och hjälp med leverantörer. Dessutom delar vi en passion, TYGER! Utan henne hade jag inte varit där jag är idag. 

När jag började leta lokal blev jag mer och mer övertygad om att jag helst ville ha min butik i min hemkommun, Täby. Det skulle ge mig förmånen att få arbeta nära hemmet. Dessutom hade inte Täby någon tygaffär. En dag när jag cyklade hem från tåget tog jag vägen förbi Storstugan, ett bostadsområde som ligger så att säga "vägg i vägg" med själva Täby Centrum. Turligt nog fanns det en lokal och i september började jag flytta in mina tyger.

Så min affärsidé är rätt enkel; ett bra sortiment med bra kvaliteter och gärna lite udda saker som man inte hittar var stans. 

Här hittar du mig:

Fashion Fabrics - Modetyger

Gustaf Bergs väg 17 (se karta)

Storstugan/Täby Centrum

TEL: 08-544 714 00

fashion_fabrics@msn.com